Over

Beeldbalie fotografie, dat is Daniëlle Moelker

In fotografie komen mijn passie voor beeld en mijn nieuwsgierigheid samen. Of het nu portretten, reportages of eigen series zijn, ik ben oprecht geïnteresseerd in de verhalen, drijfveren en dromen van de mensen voor mijn lens.

Natuurlijke fotografie past bij mij, geen moeilijke poses en eindeloos glimlachen. Maar juist een ontspannen sfeer, want dat levert beelden op die raken. 

Na een studie aan de kunstacademie ben ik als beeldredacteur aan de slag gegaan. In 2009 startte ik mijn eigen bedrijf, Beeldbalie. Met mijn team lever ik beeld (stilstaand en bewegend) aan diverse opdrachtgevers. Vanuit de behoefte ook zelf weer te creëren, volgde ik een opleiding aan de Fotovakschool. Sindsdien werk ik aan eigen (documentaire) series en fotografeer ik in opdracht. Mijn specialiteit ligt bij portretfotografie en reportages.

Mijn dag start met een flinke bak sterke koffie, waarna ik eindeloos veel thee drink. Ik lees graag, houd van katten en van rijden in mijn knalblauwe auto. Ik ben verknocht aan Utrecht, waar ik al bijna 30 jaar woon, maar struin ook graag door andere (wereld)steden. 

Publicatie Volkskrant

Enkelel foto’s van mijn serie De Dierenopvang zijn gepubliceerd in de Volkskrant. Maar liefst negen foto’s vonden hun plek op de pagina “In beeld”. De serie is ook online te zien.

Fotoboek de ARM

Mijn eerste fotoboek is eind 2023 verschenen. Het boek gaat over Kringloop de ARM en de unieke mensen die er werken. Lees hier meer over het boek en de fotoserie.

Publicatie NRC

Mijn fotoserie Project Passie is gepubliceerd in het magazine van NRC. Vijf foto’s met een uitgebreid bijschrift in het magazine en online acht foto’s.