Over

Beeldbalie fotografie, dat is Daniëlle Moelker

In fotografie komen mijn onstuitbare passie voor beeld en onbedwingbare nieuwsgierigheid samen. Of het nu portretten, reportages of eigen series zijn, ik ben oprecht geïnteresseerd in de verhalen, drijfveren en dromen van de mensen voor mijn lens. Ik ben creatief en houd ervan echt contact te maken. 

Natuurlijke fotografie past bij mij, geen moeilijke poses en eindeloos glimlachen. Maar juist een ontspannen sfeer, want dat levert beelden op die raken. 

Na een studie aan de kunstacademie ben ik als beeldredacteur aan de slag gegaan. In 2009 startte ik mijn eigen bedrijf, Beeldbalie. Met mijn team breng ik verhalen tot leven, met beeld uiteraard. Vanuit de behoefte ook zelf te creëren, volgde ik een opleiding aan de Fotovakschool. Hier ontdekte ik dat mijn specialiteit als fotograaf ligt bij portretfotografie en reportages. 

Mijn dag start met een flinke bak sterke koffie, waarna ik eindeloos veel koppen thee drink. Ik lees graag, houd van katten, van rijden in mijn knalblauwe auto en van Instagram. Ik ben verknocht aan Utrecht, waar ik al bijna 30 jaar woon, maar struin ook graag door andere (wereld)steden. Bijkomen doe ik in de natuur en in musea. Ik kijk graag een film of een serie.

Publicatie NRC

Mijn fotoserie Project Passie is gepubliceerd in Het Blad van NRC. Vijf foto’s met een uitgebreid bijschrift in het magazine en online acht foto’s.

Exposities

Project Passie reist rond en is geëxposeerd in Stadhuis Utrecht, Parkhuis Lombok in Utrecht en in KAF in Almere (groepsexpo). 

Magazines

Mijn fotoserie over Dreeuwes, die een dwarslaesie en hersenletsel overhield aan een ongeluk, is gepubliceerd in Revalidatie Magazine en in Hersenletsel Magazine.