Over

Beeldbalie fotografie, dat is Daniëlle Moelker

In fotografie komen mijn passie voor beeld en mijn nieuwsgierigheid samen. Of het nu portretten, reportages of eigen series zijn, ik ben oprecht geïnteresseerd in de verhalen, drijfveren en dromen van de mensen voor mijn lens. Ik ben creatief en houd ervan echt contact te maken.

Natuurlijke fotografie past bij mij, geen moeilijke poses en eindeloos glimlachen. Maar juist een ontspannen sfeer, want dat levert beelden op die raken. 

Na een studie aan de kunstacademie ben ik als beeldredacteur aan de slag gegaan. In 2009 startte ik mijn eigen bedrijf, Beeldbalie. Met mijn team lever ik beeld (stilstaand en bewegend) aan diverse opdrachtgevers. Vanuit de behoefte ook zelf weer te creëren, volgde ik een opleiding aan de Fotovakschool. Sindsdien werk ik aan eigen (documentaire) series en fotografeer ik in opdracht. Mijn specialiteit ligt bij portretfotografie en reportages.

Mijn dag start met een flinke bak sterke koffie, waarna ik eindeloos veel thee drink. Ik lees graag, houd van katten en van rijden in mijn knalblauwe auto. Ik ben verknocht aan Utrecht, waar ik al bijna 30 jaar woon, maar struin ook graag door andere (wereld)steden. 

Publicatie NRC

Mijn fotoserie Project Passie is gepubliceerd in Het Blad van NRC. Vijf foto’s met een uitgebreid bijschrift in het magazine en online acht foto’s.

Exposities

Project Passie reist rond en is geëxposeerd in Stadhuis Utrecht, Parkhuis Lombok in Utrecht en in KAF in Almere (groepsexpo). 

Magazines

Mijn fotoserie over Dreeuwes, die een dwarslaesie en hersenletsel overhield aan een ongeluk, is gepubliceerd in Revalidatie Magazine en in Hersenletsel Magazine.